VELO - HEINENOORD : 3 – 1. RUST : 2 – 1.

HEINENOORD NIET LANGS HEKKENSLUITER VELO.
Na DRIE overwinningen op rij, zou nummer VIER tegen hekkensluiter VELO al in de knip zitten.
Althans dat vermoeden ontstond in de eerste minuten van de wedstrijd.
Scheidsrechter Ron Colle had amper het eerste fluitsignaal gegeven of de gastheren kwamen heel fel en agressief uit de startblokken.
Ze hadden immers de eerste wedstrijd tegen Heinenoord in de slotfase beslist en de volle winst mee naar huis genomen, dus waarom zou dat thuis niet kunnen.
Al in de 4e minuut profiteerde Joery Verbeek van de slappe en verkeerde ingreep van de Heinenoord defensie en schoot vrij eenvoudig binnen 1 – 0.
Nadat Davy Kaptein de volgende aanval onschadelijk had gemaakt volgde een als voorzet bedoeld schot van aanvoerder Toine v.d. Berg rakelings langs de paal.
Na een kwartier spelen kreeg Mick van Elswijk een enorme kans de voorsprong te verdubbelen, toen hij voor open doel miste uit een voorzet van Roderick Mennema.
Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en gingen de mannen van coach Joop Hiele op jacht naar de gelijkmaker.
En die kwam er in de 17e minuut.
Op aangeven van Remco Buist schoot Larbi El Harouchi de gelijkmaker onhoudbaar voor doelman Dion van Wijk binnen en dat betekende 1 – 1.
Een dikke minuut later kreeg Sander de Heus de kans om de Noord op voorsprong te zetten, toen hij alleen op de Wateringse sluitpost afging en besloot hem met een lob te verrassen, wat helaas niet lukte, omdat hij iets hoger had moeten mikken.

Achteraf zou een schuiver over de grond beter zijn geweest, maar ja van achteren ……
Even later was het Remco Buist, die op aangeven van Toine v.d. Berg een dot van een kans kreeg en onbegrijpelijk dat via een grabbelende doelman en hulp van de lat de bal er niet in ging.
De volgende mogelijkheid was voor Dogukan Kulup, die voor zijn schot de kleine hoek koos, waarbij doelman Dion van Wijk met het voetje redding bracht.
In deze fase van de wedstrijd was Heinenoord de betere ploeg, maar beloonde zichzelf niet.
Een fraaie pass van Larbi El Harouchi bereikte Sander de Heus, die van zijn man weg draaide, vervolgens uithaalde en ten koste van de zoveelste corner de aanval zag eindigen.
Ook Arto Dielhof verzond een schitterende pass naar Tomas van Riet, echter ook hij strandde op de VELO- verdediging.
Vervolgens kreeg Remco Buist nog een goede mogelijkheid, die echter over de lat eindigde.
Op slag van rust kreeg de Noord nog een vrije trap te nemen, die Davy Kaptein uitstekend voor het doel slingerde, maar helaas niemand in de buurt om af te ronden.
En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenpartij dat wel, wat ook deze middag gebeurde.
De laatste uittrap voor rust belandde bij Joery Verbeek die wederom door slecht dekken zijn tweede vrij gemakkelijk kon binnen schieten en de ruststand van 2 - 1 op het scorebord bracht.
Bij aanvang van het tweede bedrijf was Davy Kaptein met een ijsbeentje in de kleedkamer achter gebleven.
Na een discussie over deze blessure, bleek dat ze dat vroeger een “”knietje”” noemden.
Zijn vervanger werd Garrick Naarden.
Nadat de vrije trap van Larbi El Harouchi door Tomas van Riet was naast gekopt, belandde de volgende vrije trap van Remco Buist in de handen van de keeper.
Met nog een half uur te gaan werd Tomas van Riet vervangen door Noel Goossens.
De Noord voetbalde meer tegen zich zelf dan tegen de tegenstander en ook de wissel bracht daar geen verandering in.
Door EEN op EEN te gaan spelen probeerde trainer Joop Hiele nog iets te forceren en bracht Joe Nyero voor Tomas van Riet.
Zoiets brengt natuurlijk een risico met zich mee en de op snelheid liggende Ramon Ripsom maakte daar in de slotfase dankbaar gebruik van Dillan Heijnen uit zijn doel te lokken om hem met een lob te verschalken, wat lukte en hij de eindstand op 3 – 1 bepaalde.
Natuurlijk een grote tegenvaller, vooral omdat VELO tot nu toe DRIE overwinningen heeft behaald, waatvan TWEE tegen Heinenoord.
a.s. zaterdag komt S.H.O. op bezoek en zal uit een ander vaatje getapt moeten worden.
Aanvang 17.00 uur.
OPSTELLING.
Dillan Heijnen - Davy Kaptein – ( 46. Garrick Naarden ) – Dogukan Kulup – ( 60. Noel Goossens ) -
Ramon Salas – Toine v.d. Berg - Sander de Heus – Larbi El Harouchi ) – Remco Buist -