‘SGRAVENDEEL - HEINENOORD : 0 – 1. RUIST: 0 – 0

‘SGRAVENDEEL - HEINENOORD : 0 – 1. RUIST: 0 – 0.
HEINENOORD NIPT LANGS ’S GRAVENDEEEL EN DOOR NAAR VOLGENDE RONDE VAN DE K.N.V.B. Districtsbeker.
In een bijzonder aantrekkelijke en sportieve wedstrijd, heeft de ploeg van coach Joop Hiele, maar nipt gewonnen van hun kleinere BeneVia broer.
Zonder de geblesseerde Jordey van Dam en Noel Goossens, die hopelijk a.s. zaterdag voor de wedstrijd tegen Honselersdijk door verzorger Erik Zeelenberg zijn opgelapt, is dan toch de volgende ronde van de K.N.V.B. districtsbeker bereikt.
In de 16e minuut was de eerste mogelijkheid om de score te openen voor aanvoerder Toine v.d. Berg, echter de bal sprong wat ongelukkig van zijn voet.
Toen halverwege het eerste bedrijf Sander de Heus er op links van door ging en na enkele tegenstanders te hebben gepasseerd zijn schot tussen de palen mikte, bleek de bal op het dak van het doel te belanden.
Het antwoord kwam van de seuters via Alwin v.d. Werf, die een niet te missen kans langs de verkeerde kant van de paal kopte.
Na een pegel van Dejan de Feiter, die in de handen van doelman Ricardo Bakker belandde kwam op slag van rust een verwoestend schot van Marco Kruijthof, wat de boeken in zou gaan als een wereldgoal, maar voor hem en de mannen van Barry Schipper helaas op de paal belandde.

Bij aanvang van het tweede bedrijf begon Garrick Naarden in plaats van Davy Kaptein, die uit voorzorg in de kleedkamer was achter gebleven, na een pittig duel net voor rust.
De eerste mogelijkheid om zijn team op voorsprong te brengen, was voor Luc Rozendaal, die zijn kopbal keihard naast kopte.
Bij een volgende aanval moest Martijn Terlouw alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen na een sprint op de doorgebroken Jordey Westein, wat hij voortreffelijk deed.
Toch was het Heinenoord in de 73e minuut dat aan de leiding kwam door een fraai doelpunt van Sander de Heus uit een corner.
Het laatste kwartier deed de thuisploeg er alles aan om toch nog de gelijkmaker te forceren en via strafschoppen door te gaan.
Dat lukte niet, dus gaat de Noord door naar de volgende ronde.
Opstelling.
Dillan Heijnen – Anthal v.d. Berg – Martijn Terlouw – Davy Kaptein – ( Garrick Naarden )- Toine v.d. Berg – Dejan de Feiter – ( Ramon Salas ) - Sander de Heus _ Larbi El Harouchi – Remco Buist – Arto Dielhof – Leon Steketee – ( Tobi Fasanya )