ORANJE WIT - HEINENOORD : 0 – 2 RUST: 0 – 1.

HEINENOORD WINT OOK LAATSTE OEFENWEDSTRIJD.
Met een geheel andere opstelling als tegen Strijen, tegen een geheel vernieuwd en verjongd elftal van Oranje Wit, is ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2019 – 2020 gewonnen.
De Dordtenaren kwamen fel uit de startblokken en dwongen doelman Dillan Heijnen al in de tweede minuut met een geweldige redding zijn doel schoon te houden ten koste van een hoekschop.
Uit die corner ging de kopbal rakelings langs de paal.
Het antwoord van Neall Mouthaan kwam vrij snel toen hij op aangeven van Joe Nyero te lang wachtte om uit te halen, zodat deze mogelijkheid verloren ging.
Nadat Leshawn Lisse uit een corner maar net had over gekopt, kwam de Noord toch in de 23e minuut aan de leiding, toen de Dordtse sluitpost bij de volgende hoekschop onder de bal door ging en Toby Fasanya kon afronden. 0 – 1.
Bij de volgende aanval van de Oranjehemden was het Leon Steketee, die overigens met Martijn Terlouw een ijzersterk blok vormde in het hart van de defensie, de bal van de lijn haalde en de gelijkmaker voorkwam.
Omdat Joe Nyero de bal iets te ver voor zich uit speelde ging op slag van rust de kans verloren om de voorsprong te verhogen.

Om iedereen van de aanwezige spelers te laten spelen, kwamen In het tweede bedrijf Sander de Heus – Garrick Naarden en Dejan de Feiter aan bod.
Na een kwartier in de tweede helft en fraaie aanval, waarbij Dejan de Feiter passte op Joe Neyro en hij op zijn beurt Leshawn Lisse bediende en 0 – 2 op het scorebord bracht.
Een paar minuten later had Sander de Heus 0 – 3 op zijn schoen, echter zijn lobje was te zacht en kon nog net op tijd van de lijn worden gehaald.
De net van vakantie teruggekomen Arto Dielhof speelde een prima wedstrijd tegen zijn oude club en werd 10 minuten voor tijd onder luid applaus van zijn fans gewisseld.
De laatste kans was voor Neall Mouthaan, maar hij mikte te hoog dus bleef de eindstand
0 – 2.
Al met al een leuke oefenpot en volgt a..s. zaterdag de tweede bekerwedstrijd in en tegen
Wieldrecht. Aanvang: 14.30 uur.
OPSTELLING.
Dillan Heijnen – Anthal v.d. Berg – Martijn Terlouw – Leon Steketee – Dogukam Kulup -
Arto Dielhof – Niels Hansen – Neall Mouthaan – Joe Nyero – Leshawn Lisse – Toby Fasanya.
2e helft :
Sander de Heus – Garrick Naarden – Dejan de Feiter.