Heinenoord MO19 - DSVP MO19 2-2

Eindelijk weer eens een wedstrijd op het mooie kunstgras van de Noord. En dat onder goede omstandigheden, het zonnetje brak af en toe al door en het was aangenaam. De inzet van de Noord was ook weer aangenaam om mee te maken. Want het was zo'n wedstrijd die op inzet zou worden beslist. DSVP, weten we uit het verleden, is een ploeg die veel op fysiek speelt en wat minder voetballend vermogen heeft. De Noord op volle sterkte zou hier van moeten kunnen winnen. Toch was dit niet het geval en dat hadden de meiden Piet, Ron en Monique geheel aan zichzelf te wijten. De eerste helft ging lange tijd gelijk op,

DSVP toonde wat sterker en had een licht veld overwicht, maar de Noord kreeg de betere kansen. Achterin speelde Deborah een dijk van een wedstrijd (vooral in de eerste helft) en was haar medespeelsters achterin vaak behulpzaam. Het was kort voor rust dat Tess met een kopbal de 1-0 liet aantekenen. Altijd lekker zo'n voorsprong vlak voor de rust. Maar het werd één minuut voor rust 1-1 door geklungel achterin, een volledig onnodig doelpunt. Dan maar doorpakken na de rust. De eerste helft van de tweede helft (begrijpen jullie het nog) speelde Heinenoord echt goed voetbal. Kim kreeg 2 hele goede kansen die er jammer genoeg in gingen. Toch kwam de Noord op een 2-1 voorsprong nadat Yentl goed doorging op een pass van Julia en beheerst afrondde. Daarna kreeg de Noord genoeg kansen om dit verder uit te bouwen naar een 3 of 4-1 voorspong. De keeper van DSVP was echter in goede doen en hield naast Kim, ook Cleo van een doelpunt af. Vervolgens was het DSVP dat uit het niets op 2-2 kwam. Oke, het was een mooi doelpunt maar het had natuurlijk niet mogen gebeuren. Het was daarna ook gelijk over met het goede spel van Noord. Dat is eigenlijk wel jammer om te constateren, want dit gelijke spel was echt niet nodig geweest. Maar goed, het gaat dit seizoen om goed voetbal en plezier hebben en volgens mij hebben we geen ambities om kampioen te worden. Volgende week uit naar een oude bekende en angstgegner; DVV09 uit Dirksland. Het zou uw reporter toch wel wat waard zijn als we daar nu eens een keer de 3 punten meenemen naar huis. Dus lekker trainen deze week en as zaterdag er vol tegenaan, want goed voetbal is dan niet voldoende, het gaat dan ook om inzet en de juiste mentaliteit!