HEINENOORD - S.H.O. : 1 – 0 RUST: 1 – 0.

HEINENOORD WINT NIPT VAN DEGRADATIE KANDIDAAT.
MARVIN STRIK MATCHWINNER.
Ondanks het slechte weer net voor aanvang van de wedstrijd was er veel publiek bij DE streekderby van de Hoekschewaard.
Toen de kruitdampen van het door de Beijerlandse supporters mee gebrachte vuurwerk waren opgetrokken, klonk het eerste fluitsignaal van oud-topscheidsrechter Roelof Luinge.
Evenals afgelopen dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Oudewater, had trainer Ralph Kalkman gekozen voor Mitch Fransen op de plaats van de geschorste Nick Jonkman, dus naast Leon Steketee in het centrum van de verdediging.
En dat ging uitstekend, zodat hij na afloop werd benoemd tot: The Man Of The Match.
Na een wat nerveus begin kwam na 5 minuten de eerste pass van Andrew van Tiggelen op Arif Irilmazbilek, maar voor dat spits gevaarlijk kon worden was de aanvoerder van S.H.O. Dennis Groosjohan hem voor om de bal weg te werken.
Het antwoord kwam een minuut later van William Darjij via een vrije trap net buiten de zestien, die echter ver over ging.
Een fraai opgezette aanval tussen Arif Irilmazbilek en Sander de Heus werd door Melvin Zaalman hard ingeschoten, waarbij doelman Michael Termijn de nodige moeite had.
Na een half uur spelen kreeg Heinenoord een vrije trap te nemen op rechts.
Mitch Fransen belastte zich er mee en Marvin Strik bracht de 1-0 op het scorebord met een geweldige kopbal.
In de 34e minuut zorgde een overtreding van Andrew van Tiggelen wederom voor een vrije trap net buiten de zestien, die echter door Kevin Angel Quejo werd naast geschoten.
De Beijerlanders bleven jagen op de gelijkmaker, maar strandden keer op keer op de Heinenoord-defensie onder aanvoering van Mitch Fransen of doelman Nick Vervoort.
Zo brak de rust aan met een nipte voorsprong voor de Noord.

De beste kans om de voorsprong te verhogen, was voor Melvin Zaalman in de 57e minuut, toen hij alleen op doelman Michael Termijn af stormde, maar struikelde over zijn eigen benen op het moment dat hij de trekker wilde overhalen.
Even later ontsnapte William Darjij op links en moest Mitch Fransen in de achtervolging om deze klus te klaren.
In de 73e minuut kwam Andy Bouterse in de ploeg voor Sander de Heus.
Zijn aanwezigheid duurde slechts EEN minuut.
Toen hij werd gehinderd bij een ingooi deelde hij een kopstoot uit en kon meteen gaan douchen.
Om met 10 man de wedstrijd tot een goed einde te brengen, haalde coach Ralph Kalkman spits Aril Mazbilek naar de kant voor Desley de Wolf.
De druk van de bezoekers werd in de slotfase logischerwijs opgevoerd en was het billen knijpen langs de lijn voor de Heinenoordsupporters.
Vooral toen scheidsrechter Roelof Luinge in de 96e minuut net buiten de zestien S.H.O. een vrije trap wegens hands toekende.
Voor de zoveelste keer nam William Darjij hem voor zijn rekening en schoot deze allerlaatste poging keihard op de lat en was de tweede overwinning op de Beijerlanders van het seizoen een feit terwijl doelman Nick Vervoort wederom de NUL hield.
In het 3e bedrijf zou hij ook zijn zangkunsten nog vertonen.
Door dit resultaat staat de formatie van Ralph Kalkman stevig op 3e plaats.
a.s. zaterdag volgt de wedstrijd tegen D.C.V. uit Krimpen a/d Ijssel Aanvang:15.00 uur.

De uitstekend leidende scheidsrechter Roelof Luinge was een lust voor het oog en prachtig om te zien hoe deze man geniet en nog zoveel plezier in het spelletje heeft met een TOP conditie.
Hij deelde 1 rode kaart uit aan Andy Bouterse en 1 gele voor Desley de Wolf van Heinenoord.
Van S.H.O. kregen Kevin Angel Quejo – Michael Termijn en Bob Bison geel voorgetoverd.

Opstelling:
Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Arif Irilmazbilek – ( 78. Desley de Wolf ) – Mitch Fransen – Marvin Strik – Melvin Zaalman -
( 90. Neall Mouthaan ) –Sander de Heus ( 73. Andy Bouterse ) Leon Steketee.